De organisatoren van Herentals Fietst maken zich sterk dat het criterium ook de volgende edities gewoon op het huidige parcours in het centrum van Herentals kan blijven. Vanaf de editie van dit jaar wordt er gewerkt met plastieken bekers.

De organisatoren hadden vrijdagnamiddag nog een werkvergadering met de Herentalse horeca. Die waren erg positief over het voorstel van de organisatie en het feit dat ze mee werden betrokken in het initiatief.

Door de aankoop van plastieken bekers steunen de Herentalse horecazaken rechtstreeks de organisatoren. Die krijgen daardoor de noodzakelijke extra inkomsten. Bovendien wordt met het invoeren van de plastieken bekers ook het probleem van het rondslingerend glas op het parcours aangepakt.

De VIP-tent op de Grote Markt wordt dit jaar herschikt zodat er 10 extra tafels voor 10 personen kunnen geplaatst worden. Herentals Fietst blijft een volksfeest maar de lawaaioverlast op de open terrassen op de Grote Markt wordt toch aangepakt. Ook daaraan wil de horeca meewerken.

Er wordt bovendien ook streng toegezien op de wildgroei van terrassen. Op een aantal plaatsen werd bij de vorige editie de vrije doorgang voor het publiek gestremd en dat zorgt voor onveilige situaties.

Door de verschillende maatregelen zijn de organisatoren en de uitbaters van de horeca er zeker van dat ze samen het criterium in het centrum van de stad kunnen houden en dat het volksfeest voor het volk gratis blijft.